Bokanmeldelse: Vigdis Hjorth skusler bort en mulighet


Bokanmeldelse: Vigdis Hjorth skusler bort en mulighet
Bokanmeldelse: Vigdis Hjorth skusler bort en mulighet Vigdis Hjorths roman om en kunstnerdatter og hennes nerveplagede, besteborgerlige mor er langt fra så interessant som forventet. Vigids Hjorths nye roman oppleves som unødvendig ordrik, persongalleriet som uferdig og grovkornet og tematikken som uttværet, skriver vår anmelder.


Familien til Vigdis Hjorth varsler søksmål mot Den …
Familien til Vigdis Hjorth varsler søksmål mot Den Nationale Scene . Den Nationale Scene i Bergen er varslet om søksmål for oppsetningen «Arv og Miljø» basert på Vigdis Hjorths roman.


Bokutdrag: Vigdis Hjorth skriver om sin hyttejakt
«I et par år hadde jeg lett etter en hytte ved havet som ikke var for dyr og ikke lå i et hyttefelt, en hytte så langt fra folk som mulig, men altså nær havet.» Forfatteren Vigdis Hjorth skriver om sin hyttejakt i essaysamlingen 30 dager i april 2020, som Aftenposten bringer et utdrag fra.


Film om arv og miljø – a campaign about heredity and …
Bokanmeldelse: Vigdis Hjorth: «Arv og miljø» – V . Kjøp Arv og miljø. Vigdis Hjorts kritikerroste roman Arv og miljø utløste en stor debatt om virkelighetslitteratur da den kom ut. Den vant Bokhandlerprisen. Klima og miljø. Klimaendringene er en av de største utfordringene verden står overfor i dag.


Talende taushet | Tidsskrift for Norsk psykologforening
Gjennom Vigdis Hjorths fortelling om egen psykoanalyse (Hjorth, 2014) blir vi ført rett inn i situasjonen. Vi er i første time av behandlingen: «Min første setning på divanen var: Vi var fire søsken, jeg var yndlingsbarnet», beretter forfatteren Vigdis Hjorth om sitt møte med psykoanalysen.


En av de mest gripende, skakende og meningsfylte romaner …
Og selv om det inngår i de Kerangals nøyaktige observasjoner og detaljrike stil, kan en en periode som drar seg over mer enn en side fra punktum til punktum (27-28) bli vel heseblesende. I en av de mest gripende, skakende og meningsfylte romaner det gjennom et langt liv har vært min glede å lese, der en forfatter greier ut om “den skjøre sonen i språket der døden kan erklæres”.


Så rart – en bokblogg: bokhøsten2016
Så rart – en bokblogg Start. Start; Om meg; Forfatterprosjekt; Lest i 2019; Hva vil jeg lese mer av i 2019; Viser innlegg med etiketten bokhøsten2016. Vis alle innlegg. Viser innlegg med etiketten bokhøsten2016. Vis alle innlegg. torsdag 17. november 2016 …


Har Vigdis Hjorth gitt oss hovednøkkelen til sitt …
Vigdis Hjorth er en forfatter som gjenbruker både scener og tekst fra roman til roman. At hun har en repeterende frekvens er tydelig når man leser romanene hennes, hun repeterer ofte innenfor samme setning, samme kapittel og i samme bok, men det at hun også repeterer samme scene i bok etter bok, ofte helt ordrett, ble jeg ikke oppmerksom på før jeg leste flere av de eldre bøkene hennes …


Read all about it!
Og ettersom familiekonflikten eskalerer, avdekkes bakgrunnen for Bergljots brudd med foreldrene. For henne blir arvetvisten også en mulighet til å konfrontere familien med det hun ble utsatt for som barn.

Ikke bare skriver Vigdis Hjorth drivende godt, hun uttrykker også stor livsvisdom.


Livstegn, høstlesing og bokpriser – Lines bibliotek
Ifølge Facebook er det nå 63 dager siden sist jeg publiserte på bloggen. Jeg skulle ønske at det føltes like kjekt for meg som for en rusmisbruker med samme strake statistikk. En av de større svakhetene ved livet er at bokhøsten og lokale lønnsforhandlinger i staten inntreffer samtidig. De siste månedene har jeg måttet velge…

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.