Zangeres Beppie Kraft: Carnaval is geen evenement, dat is een gevoel


Zangeres Beppie Kraft: ‘Carnaval is geen evenement, dat is
Beppie Kraft: ‘Carnaval is geen evenement, dat is een gevoel’ Ook de bekende Limburgse zangeres Beppie Kraft baalt vandaag. ”Het is heel vreemd”, zegt ze in het NOS Radio 1 Journaal .


Hoe werd Beppie Kraft de koningin van het carnavalslied …
Analyse Beppie Kraft Hoe werd Beppie Kraft de koningin van het carnavalslied? Elk jaar proberen tientallen artiesten het: een carnavalshit scoren. De Maastrichtse Beppie Kraft (72 ) had hit na hit en is de onbetwiste koningin van het ‘carnavalsleedsje’. Hoe dat is gelukt? Door niet over carnaval te zingen, bijvoorbeeld.


Beppie Kraft: ‘Maastricht helpt volkscultuur om zeep …
Dat is volgens Kraft te wijten aan de starre opstelling van Maastricht. “De gemeente heeft het evenement bewust weggewerkt. Het is pesterij.” Ze omschrijft de 11devande11de als “een levend monument voor mijn vader” dat volgens de zangeres thuishoort in Maastricht.


Beppie Kraft roept op tot steun crowdfundactie …
De korte film, geregisseerd door Limburgs talent Jeroen Mourmans, gaat over het onvermogen om los te laten met de laatste nacht van carnaval als decor. Om de film te kunnen realiseren is het team een crowdfundcampagne gestart en daarvoor roept zangeres Beppie Kraft nu iedereen op tot steun.


Carnaval en dialect – Ziggo
De bekende Maastrichtse zangeres Beppie Kraft zegt daarover: “De kracht van het Limburgse carnavalslied is de herkenbaarheid en het dialect.Het gaat over het leven, zoals iedereen dat ervaart. Het is’ een stukje Limburgse cultuur.” Beppie, die al meer dan 45 jaar zingt en haar repertoire schat op tussen de vier- en vijfhonderd liedjes, weet nog hoe sommige cafés het in de jaren tachtig …


Carnavalsclub wil af van Beppie Kraft vanwege zoon …
De zoon van Beppie Kraft doet dat volgens de carnavalsclub wel via zijn artiestenbureau Marlstone Events & Entertainment. Oorlog verklaard Niet alleen de Sjeng Kraft Kompenei is ontevreden, ook Kraft en Knubben zijn niet blij. De zangeres twijfelde vorig jaar openlijk over het plan om geld te besteden aan goede doelen.


Beppie Kraft boeken voor je evenement | Nr. Eins
Beppie Kraft boeken doe je exclusief bij Nr. Eins. Bij ons vind je de beste Limburgse artiesten voor jouw evenement. Of je nu een enkele artiest wilt boeken of een gehele line-up van top-artiesten voor je event, wij staan graag voor je klaar om je van advies te voorzien.


Beppie Kraft: ‘De11devande11de heeft geen enkel moment ter …
Beppie Kraft: ‘De11devande11de heeft geen enkel moment ter discussie gestaan’ Nog even en het is weer zover: de11devande1de op het Vrijthof in Maastricht. Het is uitgegroeid tot een enorm evenement.


De beste Limburgse en Duitse artiesten boeken | Nr. Eins
Nr. Eins is jouw boekingskantoor voor je carnavals– of Vastelaovendfeest en je Oktober- of bierfeest. Bij ons vind je het beste aanbod aan Limburgse artiesten, bekende namen zoals Beppie Kraft, Marleen Rutten en Bjorn en Mieke, maar ook de beste Duitstalige artiesten, zoals Beck & Bauer, DJ Thomas Tannenbaum of een Helene Fischer Tribute.


Carnaval – Wikipedia
Carnaval is van oorsprong een gekerstend heidens volksfeest. Het valt binnen de christelijke traditie op de zondag, maandag en dinsdag direct voorafgaand aan de vastentijd van 40 dagen. In Nederland wordt het van oorsprong alleen door Katholieken gevierd, voornamelijk in het zuiden en delen van oosten.Ook in België en het katholieke Rijnland in Duitsland wordt uitbundig carnaval gevierd.
OBD2 Diagnostic Tool

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.